Σνακ

2020-05-05

Οι αφανείς ήρωες της ημέρας! Χωρίς αυτά η ενέργεια μας θα βρεθεί πολύ χαμηλά μετά το πέρασμα κάποιων ωρών από το προηγούμενο γεύμα, γεγονός που θα οδηγήσει σε αυξημένο αίσθημα πείνας, άρα και κατανάλωση μεγαλύτερης ποσότητας τροφής στο γεύμα που θα ακολουθήσει. Δίδαγμα: είναι απαραίτητα μέσα στην ημέρα μας, για να μας παρέχουν ενέργεια και να μας αποτρέπουν από "κακοτοπιές"

Φράουλες με φουντουκοβούτυρο και κομματάκια μαύρης σοκολάτας

Υλικά:

1 φλ φράουλες

1κ.γ. φουντουκοβούτυρο

1 πλακάκι μαύρη σοκολάτα

Εκτέλεση:

Κόβουμε τις φράουλες σε φέτες, περιχύνουμε με το βούτυρο φουντουκιού και πασπαλίζουμε με τα τρίμματα σοκολάτας.

Σπιτικές μπάρες δημητριακών (ψυγείου) 

Χρησιμοποιήστε ως βασικά συστατικά νιφάδες βρώμης ή/και νιφάδες δημητριακών, μια ώριμη λιωμένη μπανάνα ως γλυκαντικό αλλά και συνδετικό του μείγματος μαζί με λίγο μέλι ή βούτυρο καρπών (φυστικοβούτυρο, βούτυρο αμυγδάλου, ταχίνι κλπ)
Πειραματιστείτε με ώμους ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, σπόρους, κομμάτια μαύρης σοκολάτας, μπαχαρικά.
Για τη βασική συνταγή ακολουθείστε τα εξής βήματα:
1. Απλώστε 75 γρ. νιφάδες βρώμης σε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί και «καβουρδίστε» ελαφρώς στο φούρνο μέχρι να χρυσίσουν στους 180C.
2. Ανακατέψετε όλα τα στερεά υλικά της συνταγής, εκτός της μπανάνας.
3. Σε ένα άλλο μπολ λιώσετε μια ώριμη μπανάνα με πιρούνι και προσθέστε 1 κ.σ. μελί ή βούτυρο των καρπών.
4. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ τις καβουρδισμένες νιφάδες βρώμης, το μείγμα των στερεών (ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα, σπόρους κλπ) και το μείγμα με τη μπανάνα και ανακατέψετε καλά.
5. Απλώστε σε ταψάκι 10x14cm πιέζοντας καλά το μείγμα και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν τις κόψετε.
Διατηρούνται εντός ψυγείου για 1 εβδομάδα.   

Ψητά μήλα με αμύγδαλα και κράνμπερις

Υλικά:

6 μήλα

1 κ.γ. κανέλα

1/4 κ.γ. γαρύφαλλο

1 κ.σ. μέλι

3 κ.σ. αμύγδαλα

2 κ.σ. κράνμπερις

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα μήλα από το φλούδι και αφαιρούμε με το ειδικό εργαλείο τα κουκούτσια.

Βάζουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα τα μήλα με το μέλι την κανέλα και το γαρύφαλλο και σιγοβράζουμε για 30΄.

Σερβίρουμε με το αμύγδαλο και τα κράνμπερις.

Μπισκότα Βρώμης


Υλικά:
250 γρ νιφάδες βρώμης
3 μέτριες ώριμες μπανάνες
3 κουταλιές σούπας 100% κακάο
1 κουταλιά γλυκού κανέλα


Εκτέλεση:
1. Λιώνουμε τις μπανάνες με πιρούνι
2. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε
3. Χωρίζουμε με κουτάλι τη ζύμη και πλάθουμε σε μπαλάκια
4. Σε ταψί με λαδόκολλα τοποθετούμε τα μπαλάκια βρώμης και τα πατικώνουμε
5. Ψήνουμε για 15' σε προθερμασμένο φούρνο στους 220C και γυρίζουμε μια φορά


15 τεμάχια
95kcal/μπισκότο 👉🏼 Ιδανική επιλογή για όλη την ημέρα

Ρυζογκοφρέτα με φράουλες και φυστικοβούτυρο

Υλικά:

1 ρυζογκοφρέτα

3-4 φράουλες

1 κ.γ. φυστικοβούτυρο

1/4 κ.γ. σπόροι Chia

Εκτέλεση:

Σπάμε τη ρυζογκοφρέτα σε ένα μπολάκι και προσθέτουμε τις φράουλες και τα υπόλοιπα υλικά. 


Φρουτοσαλάτα

Ένα πιάτο που δεν χρειάζεται συστάσεις...

Κόψτε ο,τι φρέσκα φρούτα εποχής έχετε στο ψυγείο σας και απολαύστε δροσιά, χρώμα και γεύση! Μπορείτε να προσθέσετε λίγους ξηρούς καρπούς, ταχίνι, βούτυρο καρπών ή γιαούρτι.